Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı
22 Aralık 2022

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında ilimizde hizmet veren sağlık kuruluşlarında yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu” unvanı almaya hak kazanan tesislere plaketleri, “Bebek Dostu” unvanını koruyan tesislere teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, kurum yöneticileri ve ilgililerin katılımıyla düzenlenen törende takdim edilmiştir.
İl Sağlık Müdürümüz konuşmasında Bebek Dostu Hastane ve Emzirme Politikalarına verilen destekten dolayı teşekkür etmiş ve “Bu unvanları almak kadar bu unvanları korumak da sizler ve bizlerin esas görevi olmalıdır. İlimizin 2018 yılında Altın Bebek Dostu İl unvanını alması ve doğum olayının gerçekleştiği 14 Hastanemizin 13’ünün Bebek dostu Hastane unvanına sahip olması göz önüne alındığında, bizlere düşen en önemli görev bu unvanların devamlılığı sağlamak ve daha ileriye götürmek olmalıdır.” Demiştir.
Törende Özel Sular Akademi Hastanesi’ne “Bebek Dostu Hastane Plaketi”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Elbistan Devlet Hastanesi’ne “Bebek Dostu” unvanlarını devam ettrdikleri için “Teşekkür Belgesi”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Plaketi”, ilimizde yer alan Göçmen Sağlığı Merkezlerimizin tamamına “Bebek Dostu Göçmen Sağlığı Merkezi Plaketi” takdim edilmiştir.

bebek dostu (7).jpeg

bebek dostu (6).jpeg