112 ve UMKE Ekiplerimiz En Zorlu Şartlarda Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor
30 Eylül 2019

26 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinde İlimiz Onikişubat İlçesi Büyük Sır Mahallesi Dağ Obası Mezrasında bir vatandaşımızın kayalık bölgede ağaçtan düşme ihbarının alınması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE ekiplerimiz ivedilikle olay yerine intikal etmiş, ekiplerimize Jandarma ve AFAD ekipleri de eşlik etmişlerdir.

Zorlu arazi yapısına sahip bölgeye araçla intikalin mümkün olmaması üzerine helikopter ambulans planlaması yapılmış ancak bölgenin arazi yapısı nedeniyle iniş yapabileceği uygun bir alan bulunmaması nedeniyle kazazedeye ekiplerimiz yaya olarak zorlu bir intikal sonrasında ulaşmışlardır.

Genel durumu iyi olup kafa travması mevcut olan kazazedeye ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra hasta 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE Ekiplerimiz tarafından KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine nakledilmiştir. Kazazedenin hastanede takip ve tedavisi devam etmektedir.
Emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyor, hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

umke (1).jpg

umke (2).jpg