8,5 Aylık Hamile Anne Adayımız Nurhak İlçemizden Ambulans Helikopter ile İl Merkezine Nakledildi
14 Temmuz 2018

13.07.2018 Cuma gecesini Cumartesiye bağlayan gece sabaha karşı İl Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Çağrı Komuta Merkezine İlimiz  Nurhak İlçesi Karaboyun yaylasında 8,5 aylık bir gebenin ciddi kanamasi oldugu yönünde acil tıbbi yardım talebi ieltilmiştir.

Bölgenin dağlık olması sebebiyle yaklaşık 1,5 saatlik araç yolculuğu ile ve ardından binek hayvanlariyla yaklaşık 2 saatlik bir mesafede oldugu Acil Yardım Ekiplerimiz tarafından tespit edilerek ivedilikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibimiz olay yerine doğru intikal ettmiştir. Konu hakkında AFAD ve Jandarmaya bilgi verilmiş olup; Jandarma tarafından temin edilen bir arazi aracı ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekibimiz Güvenlik Koruyucuları eşliğinde vakaya ulaşmıştır. Olay yerinde ilk tıbbi müdahalesi yapılan 8,5 aylık hamile olan anne adayımız hastamız Sağlık Bakanlığımızca tahsis edilen Ambulans Helikopter ile Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EK Hizmet Binasına nakledildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde acilen sezeryan ameliyatına alınan 36 yaşındaki hastamızın hem kendisinin hemde minik yavrumuzun sağlık durumları iyi olup, gerekli takip ve tedavileri devam etmektedir.

Zorlu şartlar altında görevini başarıyla yerine getirerek anne ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde naklini sağlayan tüm sağlık personellerimize ve ayrıca emeği geçen AFAD ile Jandarma personellerimize teşekkür ediyoruz.

nurhakambulans.png