Yüz Nakli Olmak İsteyen Leyla'ya Ziyaret
29 Ağustos 2019

İlimiz Onikişubat ilçesi Altınova Mahallesi’nde oturan Demirci ailesinin 4 çocuğundan biri olan, küçük yaşlarda yüzünde meydana gelen yanma vakası sonucunda yüzü kullanamaz duruma gelen Leyla Demirci ve ailesini İl Valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN'ın talimatıyla İl Müdürlüğümüz ve diğer Sosyal Hizmet Birimleri evinde ziyaret etti.
İl Sağlık Müdürlüğümüz Başkan Yardımcıları Dr.Ülkü KARAKAYA ve Ümran ÇEVİK ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Davut OCAK tarafından gerçekleştirilen ziyarette genç kızın sağlık durumu hakkında kendisinden ve ailesinden bilgiler alındı.
Bakanlığımızca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile görüşülerek hastanın en kısa sürede Kahramanmaraş’tan Antalya’ya naklinin sağlanması ve yüz nakli hususunda uygun donör bulunması durumunda en hızlı ve efektif şekilde yüz naklinin yapılarak hastanın yeni yüzüne kavuşması için gerekli takip işlemleri başlatıldı.
Genç kızın tedavisiyle ilgili süreç gerek Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzce yakinen takip edilmekte olup genç kızımıza ve ailemize tıbbi gereklilik çerçevesinde devletimizin tüm imkânları seferber edilerek her türlü destek sağlanacaktır.

yuznakli.jpg

yuznakli1.jpg