Ambulans Helikopter Hanifi Amca İçin Havalandı
10 Haziran 2019

İlimiz Onikişubat İlçesi Çevrepınar Mahallesi Karapınar Mezrası/Yaylasında 6 Haziran Perşembe gecesi rahatsızlanan mide bulantısı, kusma,sağ kasıkta şiddetli ağrı şikayeti bulunan 70 yaşındaki Hanifi AKBAŞ isimli vatandaşımızın yakınları 112 Komuta Kontrol Merkezimize telefonla ulaşarak tıbbi yardım talebinde bulunmuşlardır.

Vakaya Tekir 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekibimiz dün gece saat 22:00 sularında yönlendirilmiş ancak hastanın bulunduğu bölgeye zorlu arazi şartları nedeniyle ulaşım sağlanamamıştır. AFAD ve Jandarma ekipleri de eş zamanlı olarak bilgilendirilmiş olup kara yoluyla hastaya ulaşmak mümkün olmayınca Sağlık Bakanlığımızdan Helikopter Ambulans talep edilmiş ancak gece olması nedeniyle helikopter ambulans bölgeye iniş sağlayamamıştır.

Hasta yakınlarıyla sürekli telefon irtibatı 112 Komuta Kontrol Birimimizce sağlanarak hastanın durumu gece boyunca takip edilmiş ve gerekli tıbbi önerilerde bulunulmuştur.

7 Haziran Cuma günü (Bugün) sabah saatlerinde Malatya'dan havalanan Helikopter Ambulans bölgeye intikal ederek hastayı Kayapınar Mezrasından alıp Necip Fazıl Şehir Hastanesine naklini başarıyla sağlamıştır.
Hastamız hastaneye yatırılmış olup takip ve tedavisi devam etmektedir.
Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz.