Elbistan Devlet Hastanesi İl Devlet Hastanesi Statüsüne Girdi
09 Ocak 2019

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Elbistan İlçe Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda hizmet sunum rolü B1 sınıfından A2 sınıfına çıkarılarak il devlet hastanesi statüsüne kavuşmuştur.

İl devlet hastanesi statüsüne yükselen Elbistan Devlet Hastanesinde artacak uzman hekim ve yan dal uzmanlıkları ile birlikte 3. basamak yoğun bakım hizmeti ile özellikli ameliyatların da önü zaman içeresinde açılmış olacaktır. Yeni doğan, çocuk ve erişkin yoğun bakım yataklarında yaklaşık %30 bir artış öngörülmekte olup bu sayede ilçe dışına yapılan sevklerin önemli ölçüde azalacağı planlanmaktadır.

Ayrıca tam donanımlı 3. Seviye acil servise de zaman içinde kavuşacak hastanede 4 ana branşta 24 saat hizmet veren ve nöbet tutan sürekli doktor bulundurulacaktır. Çocuk Hastalıkları, kadın doğum, genel cerrahi ve dâhiliye branşlarında doktorlarımız 24 saat boyunca hizmet vereceklerdir.

Hastanenin A2 statüsüne çıkmasıyla önümüzdeki dönemde hastaneye yeni uzman hekim kadroları açılacak olup yan dal diye tabir edilen özel ihtisaslık uzmanları (endokrin, onkoloji, gastroenteroloji vb.) hastanede görev yapmaya başlayacaktır. Aynı zamanda diğer uzmanlık alanlarında ve genel olarak hekim sayısında da %40 oranında bir artış olması beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın kendi bölgelerinde ilçe veya il dışına çıkmadan her türlü sağlık hizmetini kesintisiz ve hakkettiği kalitede alabilmesi amacıyla yapılan Elbistan Devlet Hastanesi A2 hizmet rolüne yükselmesinin ilimize ve bölgedeki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.